EGR problem???? - Mitsubishi Evolution Forums: Mitsubishi Lancer Forum
Mitsubishi Evo Forum Mitsubishi Evo Forum Header Right
 

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Mitsubishi Evolution Forums: Mitsubishi Lancer Forum > Lancer Evolution Tech Forums > Tuning & Engine Management
Register Forum Active Topics (T) Gallery Auto Loans Classifieds Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance Advertise

Tuning & Engine Management Engine Management, EGT temps, timing, wideband, datalogging, fuel trims, etc.

EvoTuners.net is the premier Mitsubishi Evolution Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-13-2010, 02:58 PM   #1 (permalink)
EVOtuners Member
 
CraZyx978's Avatar
 
Club Region: New England
Registered: May 2010
Posts: 17
Reputation: CraZyx978 is an unknown
EGR problem????

today i found out that the old owner unplug the vacuum hose for the egr and use the vacuum line for a boost gauge.. So the egr has no vacuum source. But when i unplug it from the boost gauge and put the vacuum back on the egr and start it up the car kinna spudders while idling.. wen i rev it up it revs fine.. so wat can be the problem here? could it be the egr is stuck close or something?
Offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-14-2010, 11:31 AM   #2 (permalink)
Moderator
 
Car: 03 EVO
Club Region: Mid Atlantic
Registered: Aug 2005
Posts: 1,289
Images: 7
Reputation: You can trust this leader of the site
Send a message via AIM to SicLanEvo
there are 2 hoses that connect to the egr valve, maybe its not on right. can you post a pic? move your boost gauge pressure source to the fuel pressure regulator vac line.
Offline   Reply With Quote
Old 07-14-2010, 02:27 PM   #3 (permalink)
EVOtuners Member
 
CraZyx978's Avatar
 
Club Region: New England
Registered: May 2010
Posts: 17
Reputation: CraZyx978 is an unknown
how do i take a pic? cuz the egr is behind the motor under the throttle body.. when i was feeling it i only felt 1 and nothing is plug into it..
Offline   Reply With Quote
 
Old 07-15-2010, 04:55 AM   #4 (permalink)
Moderator
 
Car: 03 EVO
Club Region: Mid Atlantic
Registered: Aug 2005
Posts: 1,289
Images: 7
Reputation: You can trust this leader of the site
Send a message via AIM to SicLanEvo
there are 2 and they just slip on. take off the strut bar and try to take a pic. if not get a vaccum line diagram from the dealer and try to go from there.
Offline   Reply With Quote
Old 10-23-2011, 05:17 PM   #5 (permalink)
EVOtuners Member
 
Club Region: Tri State
Registered: Jul 2009
Posts: 3
Reputation: larrytke is an unknown
You can fine the vacuum diagram online. I have one downloaded.
Offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -8. The time now is 12:40 AM.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© 2007 AutoForums.com - EVOtuners.net - All Rights Reserved.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.