MDP reading at idle on Evoscan/lean under load - Mitsubishi Evolution Forums: Mitsubishi Lancer Forum
Mitsubishi Evo Forum Mitsubishi Evo Forum Header Right
 

» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Mitsubishi Evolution Forums: Mitsubishi Lancer Forum > Lancer Evolution Tech Forums > Tuning & Engine Management
Register Forum Active Topics (T) Gallery Auto Loans Classifieds Garage Mark Forums Read Auto EscrowInsurance Advertise

Tuning & Engine Management Engine Management, EGT temps, timing, wideband, datalogging, fuel trims, etc.

EvoTuners.net is the premier Mitsubishi Evolution Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-10-2011, 02:34 PM   #1 (permalink)
EVOtuners Member
 
Club Region: Outside North America
Registered: Feb 2011
Posts: 2
Reputation: scrivs is an unknown
MDP reading at idle on Evoscan/lean under load

Hey guys , new to these cars-- have more of an E30 BMW background... Anyways, the Evo 8 I bought from a co worker has run terribly even before I bought it. Its got AMSs gt30r based kit in it with a walbro 255 and 880cc injectors. It runs fine at (very light) part throttle but the moment any sort of load is experienced/when it experiences the slightest bit of boost, she goes full lean... No DTCs... My first few times messing around with Evoscan, I noticed that the MDP (boost) was reading anywhere from 18-20 psi at idle Shouldn't it be reading vacuum? Anyway, before I go out and buy a new MAP sensor, I figured I'd see if any of you guys had any knowledge you could graciously bestow upon me

Thanks!
Offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-13-2011, 07:27 AM   #2 (permalink)
EVOtuners Member
 
Car: 05 EVO
Club Region: Midwest
Registered: Feb 2011
Posts: 2
Reputation: JulesBean is an unknown
Quote:
Originally Posted by scrivs View Post
Hey guys , new to these cars-- have more of an E30 BMW background... Anyways, the Evo 8 I bought from a co worker has run terribly even before I bought it. Its got AMSs gt30r based kit in it with a walbro 255 and 880cc injectors. It runs fine at (very light) part throttle but the moment any sort of load is experienced/when it experiences the slightest bit of cd duplication quotes she goes full lean... No DTCs... My first few times messing around with Evoscan, I noticed that the MDP (boost) was reading anywhere from 18-20 psi at idle Shouldn't it be reading vacuum? Anyway, before I go out and buy a new MAP sensor, I figured I'd see if any of you guys had any knowledge you could graciously bestow upon me

Thanks!
Certainly sounds like it could be the pressure sensor..........but lets see what the experts have to say.
Offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 01:04 AM   #3 (permalink)
EVOtuners Member
 
Club Region: Outside North America
Registered: Feb 2011
Posts: 2
Reputation: scrivs is an unknown
Thanks man, still waiting on those much smarter than myself... From what research I've done, it appears that all the MDP sensor does it monitor EGR system... Doesn't sound like its an input to the ECU for fuel delivery...
Offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -8. The time now is 03:51 AM.


vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
© 2007 AutoForums.com - EVOtuners.net - All Rights Reserved.

Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.