Mitsubishi Lancer Evolution Forums banner
1 - 2 of 2 Posts

· Premium Member
Joined
·
3,592 Posts
SicLanEvo said:
Ok I have had my Turbosmart MBC on my car for awhile now, I also had this same one on my dsm. It has always worked perfectly. i had it set for 21psi and I haven't touched it. I put my foot down in 4th today and I hit fuel cut, So I slow down and put my foot down a little less this time and I see my boost gauge go past 25psi which has never been a issue. My question is if for some reason my Line for my wastegate actuator came off or got pinched would it cause it to not open or could my MBC have gone bad and now the spring won't hold right? I really need some help form the gurus on this one. Thanks in advance
If your wastegate hose came off, why not just put it back on and go back to normal? The boost went really high due to no wastegate line, so just connect it. The MBC should be fine. If after reconnecting the hose, it no longer boosts properly, then we can discuss it further. Btw, if you're hitting fuel cut, that will be fixed by a flash. If you have a flash, then you did not hit fuel cut - it was the hose busting off.
 

· Premium Member
Joined
·
3,592 Posts
Oh, I thought you said for sure it came off and/or got pinched. If you haven't yet taken everything apart to ensure the boost lines are properly connected, then be sure to do that. I doubt the MBC just went bad, but you should start by checking all the connections of the MBC, turbo, wga (make sure wga nipple isn't bent), and MBC.
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top