Mitsubishi Lancer Evolution Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

· Registered
Joined
·
32 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a turbo xs mbc on my evo and have it set to 1.3 bar or 18psi (whatever). Well recently I noticed that in first gear, it runs 1.3 fine, but in every other gear, it is running 1.5 and above. I don't know why this is happening and I don't know if it's the weather like someone told me or what. Also I bought the car with the mbc on the car already and I'm not sure which way's up or down. Is this normal and I should just turn it down or is it something else that's wrong. The only other mods I have is the bushur turboback with testpipe and buschur cone replacement filter. Any help would be appreciated.
 

· Registered
Joined
·
12 Posts
Excalibur said:
I have a turbo xs mbc on my evo and have it set to 1.3 bar or 18psi (whatever). Well recently I noticed that in first gear, it runs 1.3 fine, but in every other gear, it is running 1.5 and above. I don't know why this is happening and I don't know if it's the weather like someone told me or what. Also I bought the car with the mbc on the car already and I'm not sure which way's up or down. Is this normal and I should just turn it down or is it something else that's wrong. The only other mods I have is the bushur turboback with testpipe and buschur cone replacement filter. Any help would be appreciated.
The engine is not loaded up enough in first gear to produce the correct boost level. That is why it boosts higher in the higher gears especially in fifth where you will see it creap slightly and hold for lenghts you wish 3rd gear would. Good luck

Alfred at TTech
 
1 - 5 of 5 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top